top of page

FILOSOFI

About

Jag har varit intresserad av hästar sedan jag var barn och började rida när jag var fem år. Hästarna (olika discipliner) har följt mig genom skolåren, veterinärutbildningen och fortsatt att vara en del av mitt liv. Jag har alltid varit extra intresserad av träningslära, fysiologi, biomekanik(hur hästar rör sig), hull, hovslageri, underlag samt givetvis också de skador och sjukdomar som ibland drabbar hästar. Jag har därför kompletterat min traditionella hältundersökning/behandling först med en kiropraktikutbildning men nu även en osteopatutbildning. Allt för att bli så komplett som möjligt och med många infallsvinklar.

rörelseus ridbana_edited.jpg
palp carpus.jpg

Tankar kring skador i rygg och ben(rörelseapparaten).
Jag läste till veterinär på 90-talet och då kretsade det mesta i Sverige runt behandling av leder. Senskador gick vi igenom lite men i övrigt lärde vi oss inte mycket om resten av hästen t.ex. ryggen. Jag gjorde mitt specialarbete om kissing spines- överridande/närliggande tornutskott och då såg jag att nästan alla hästarna var dessutom halta på ett eller flera ben.
Efter avslutad utbildning var jag en månad på Animal Health Trust i Newmarket hos Sue Dyson. Där hade dom flera diagnoser som inte var ledrelaterade.. Under åren har jag funderat mer och mer på hur man håller hästen skadefri så långt det går. Jag ser att en vältränad häst med en bra hovslagare, i rätt hull som rids varierat på olika underlag inte så ofta behöver behandlas i lederna. Undantag finns givetvis, och då behandlar jag leden eller lederna men försöker komplettera med mina andra kunskaper.

palp carpus.jpg
bottom of page